Browsed by
Kategori: Recept

Grön middag en fredag

Grön middag en fredag

På fredagarna har jag sällan energi för någon avancerad matlagning. Den här fredagen blev det en varm sallad med chilistekt oumph.

Recept

2 sötpotatisar

1 bakpotatis

500 gr broccoli

1 styck gul lök

Skär i bitar och in i ugn ca 25 minuter  i 220 grader. Krydda med salt, peppar och en vitlöksklyfta innan, häll på olivolja och låt det sköta sig själv i ugnen.

Under tiden gör du en bas av.

Spenat

Cocktailtomater

Rödlök

samt steker ett paket oumph med chili,vitlök och barbecue sås.

Blanda sedan de båda salladerna och lägg oumphen på toppen. Gott att ha en aioli till.

 

Voila fredagens middag klar.

Att få en bra start på dagen

Att få en bra start på dagen

Dricker oftast en grön smoothie på morgonen. Efter att ha kommit över chocken av den starka smaken av grönkål har jag nu börjat längta efter denna hälsobomb. Kombinationen av det gröna och ingefäran ger den en härligt sting. Havregrynen gör den mättande. Receptet hittade jag i Food Pharmacys grymma bok, har modifierat det lite och det mina vänner är det bästa med smoothies. Man kan ha lite Kajsa Varg över sig när man gör dem dvs ” man tager vad man haver” det blir gott ändå. På köpet smörjer man tarmarna och får energi.

The green supersmoothie

150 g grönkål 0,5 liter vatten 1 avokado 1 dl havregryn 1/4 citron ( utan skal) 1 cm ingefära1 äpple eller en banan ( ta vad du har hemma) 0,5 dl frysta hallon alt blåbär. Mixa. Häll upp i glas, Drick och känn hur kroppen jublar.