Browsed by
Kategori: Starta eget

Intention för 2019

Intention för 2019

En dag i stillhet.

Att sätta en intention. En riktning man önskar och vill att livet skall gå åt. En vilja till att fylla de 365 dagar vi har 2019 med det som räknas. En dröm och en vision om hur uppfylla det som man innerst inne vill och vill göra. Sedan kan man kalla det nyårslöften eller nyårsmål eller det som känns bäst . För mig blir mål till prestation och det är på sätt och vis också viktigt att ha i vissa aspekter av livet då möjligheten att mäta effekterna av något. Jag kommer att sätta mål med delar av mitt företagande för att kunna utvärdera men inte när det gäller livet och intentionen för hur jag önskar att 2019 ska forma sig.

Det här året är speciellt för mig. Jag fyller 50 år, har lika nära till 100 år som tiden då jag var nyfödd. Känns det stort? Ja på sätt och vis för det känns inte som det finns all tid i världen längre att förverkliga drömmar och idéer. Jag uppfattar att jag kommit i en ålder när en del av omgivningen förväntar sig att man skall vara, göra och bete sig på ett visst sätt. Jag befinner mig inte där mentalt. Det finns så mycket jag är nyfiken på och vill prova, människor att träffa, platser att se och möjligheter att ta tillvara på. Det kommer att prägla detta året på många sätt.

Härlig känsla att öppna 2019 års almanacka med 365 nya dagar. Oskrivna blad med möjligheter och utmaningar. Dagar att ta tillvara och vårda.

Min intention 2019

Att leva som jag lär

Fortsätta lyssna på min inre kompass och fortsätta att våga följa min dröm. Våga stå kvar när alla tvivlar inklusive mig själv.

Ha modet att ta ett steg fram när ryggmärgsreflexen vill att jag skall gömma mig.

Bejaka friheten.

Bejaka nyfikenheten, på resor, i möten mellan människor, i relationer, via upplevelser e.t.c.

Hälsa, ta hand om mig,min kropp, själ och ande så att jag orkar glittra. en stark kropp och knopp.

Tjäna pengar, att kunna leva på det jag gör och ta ut lön.

Ledord

MOD

FRIHET

HÄLSA

Välkommen 2019 nu kör vi!

Att bli med kontor

Att bli med kontor

Det var inte självklart att skaffa kontor precis när jag bestämde mig för att satsa 100% på eget företag. Jag har i många år pendlat ca 14 mil per dag och tanken att driva företaget hemifrån var ganska tilltalande. Men det kändes ändå viktigt att ingå i ett sammanhang och att ha möjligheten att ”gå” till kontoret, så beslutet växte fram och när jag beslöt mig för att satsa på min dröm och behov av lager blev tydligt så var beslutet enkelt att fatta. Det blev ett kontor placerat i Resteröds trikåfabrik. Ett ställe med anrik historia av klädproduktion och där man kan känna historiens vingslag när man kliver in genom dörrarna. Det känns som om man när fabriken stängdes lämnade allt, släckte lyset, klev ut och låste dörren.

Produktionen är igång igen i stickeriet och i syateljén om än i mindre skala än på fabrikens glansdagar.

Mitt kontor ligger på andra våningen där information höll till för länge sedan. Nästan klart.

Här hänger jag och hundarna om dagarna då jag inte har gig på annan ort. Njuter av att kunna promenera till jobbet, det är nog första gången i livet som det har blivit möjligt. I min vision kring hur jag skulle vilja leva ingick även att då och då kunna ta med hundarna till arbetet och det kan jag göra nu. Sakta, sakta håller jag på att förverkliga det jag länge drömt om och jag är så tacksam över att nu har möjligheten att göra detta.