Hemvård och omvårdnad

Hemvård och omvårdnad

En dag i Palma med regn. Konstigt nog gör det inget, kanske för att jag vet att vi är här länge och solen kommer garanterat tillbaka. Det har varit en hemmadag idag. håller på att boa in mig i lägenheten och känner en njutning av att fixa. Tog en lång promenad imorse med Tommy och vovvarna, den har nästan blivit en rutin sedan vi kom hit. Mysigt att börja dagen tillsammans för att sedan äta frukost. Vi är tidigt uppe, våra levande väckarklockor ser till att vi kommer upp runt kl 7 varje dag oavsett veckodag. Tommy ville kolla in en golfbana så han åkte iväg en sväng medans jag la i en tvättmaskin och städade lägenheten. En speciell känsla att få vardagen såhär ochså. Skrev på min hemtentamen som är den sista för denna psykologikursen som slutar den 27 maj sedan är det sommar på riktigt. Inser nu hur hektisk den här våren har varit med mycket arbete och utbildning på det samtidigt som flytten hit har planerats och fixats med.

Jag har även passat på att ta hand om mig själv idag. Gjort sådant som jag försakat lite väl mycket den senaste tiden. Fixat fötter, lagt ansiktsmask, gjort en hårinpackning som fått sitta i flera timmar. Så en skön känsla har ikväll infunnit sig i kroppen. Jag tror på vikten att ta hand om sig själv och att vara lyhörd för de egna behoven. Det är att respektera sig själv och gör det även enklare att visa omtanke gentemot andra. Om du inte tycker om dig själv hur skall du då orka tycka om andra?

Nu lägger sig mörkret och stillheten över Mallorca och jag skall snart krypa i säng. Imorgon väntar jobb på förmiddagen och sedan får vi se. Jag ska i alla fall prova en yogastudio här i Palma, Santa Catalina som jag gick förbi igår, Earth Yoga heter den. Jag längtar efter att yoga och jag känner att det är precis vad min kropp och själ behöver just nu.

Sov gott finingar

Peace

Pia

images-21

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *