Act of kindness

Act of kindness

IMG_3633.JPG
Utmaningarna fortsätter. Att visa vänlighet och göra något för någon annan var det häromdagen. Det buddhister vetat i tusentals år har även forskning nu verifierat. Nämligen det faktum att vi mår bra av att göra osjälviska handlingar för andra. Det klart vi gör för det är ju att dela med sig av sitt hjärta. Min dag med att visa lite extra vänlighet var i lördags. Jag började med att på marknaden i Santanayi betala för ett tyskt ungt pars kaffe. De såg närmast chockade ut men jag fick en varm skön känsla inombords. På marknaden finns en äldre dam som säljer lite smått och gott ifrån hennes trädgård. Där bunkrade jag upp med det med det mesta hon hade att sälja.
Det ösregnade på Mallorca hela lördagen så det var inte ett kanon marknadsväder men ändå mycket folk.
Väl hemma igen gick jag ner och handlade i vår lokala mercado och passade på att handla en kasse med diverse till grannskapets uteliggare som bor under ett slags kulturhus som vi har här. Det var mer mixade känslor runt detta. Rädsla för att tränga mig på när jag skulle lämna över det och en känsla av skam över att vi inte tar hand om våra medmänniskor eller varandra. I vårt tidevarv och i den stressen vi oftast lever i räcker inte vår ork till för att visa medkänsla utan vi stänger av och fokuserar på vårt egna.
När jag reflekterade på kvällen över dagen försökte jag vända den vanmakten jag kände till något positivt, en kraft till förändring. För även om en inte kan göra allt kan vi alla göra något.

Ta hand om er och ge någon som behöver det en kram!

Peace
Pia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *