Att göra sig hemmastadd

Att göra sig hemmastadd

Härliga, energirika Bali. Solen lyser och det är ungefär samma klimat året runt. Alla man möter är extremt vänliga. Igår gick i planeringens tecken. Vi kommer att påbörja möten och inköp under morgondagen.

Mötte upp med Leon igår för planering och en ” catch up” när det gäller den välgörenhetsorganisation som jag via företaget och privat stöttar. Helping hands across the sand är involverade i flera skolprojekt för att ge barn möjlighet till utbildning på Bali. De stöttar barnhem och även ett hem för cancersjuka. Turismen här på Bali frodas sida vid sida med fattigdom. Det kostar ca 1000 kronor per år för att låta ett barn gå i skolan. Med en medellön på Bali på ca 1500 kr per månad så är det en tung utgift. Speciellt för de som tjänar mindre eller praktiskt taget inget alls. På onsdag åker vi till skolan som ligger på en sopptipp och till barnhemmet. Vi har även donationer som skall lämnas till hemmet för cancersjuka. Det finns på Bali ingen eftervård och de som reser till sjukhuset för behandling har ofta rest långt och pengarna räcker inte för tex hotell. En man såg detta, investerade allt han ägde och köpte ett hus utanför Balis sjukhus där startade han ett hospice. Det drivs av donationer till 100% utan statliga medel. Leon har många järn i elden administrerar och fixar. Har även startat företag här på Bali när han insåg att det var svårt för en del ungdomar som lämnat skolan att få jobb. Nu jobbar de i hans företag.

 

Hann med att bada och att bekanta mig med Sanur igår. Trevligt och mysigt ställe. Vi gick och åt på stranden igår till ljudet av vågornas skvalp sedan en promenad hem genom ett lugnt Sanur.

 

Överallt dessa vackra utsmyckade dörrar. Så mycket arbete som ligger bakom! Det finns gott om duktiga hantverkare på Bali som sätter en ära i sitt arbete.

Redan kl 22.30 släcktes lyset hos mig för att komma över jetlagen. Simsalabim idag är läget under kontroll.

Ha en go måndag!

Namaste 🙏🏻

Pia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *