Att ta sig tid att reflektera över 2018

Att ta sig tid att reflektera över 2018

Att såhär på årets näst sista dag ta en stund att reflektera över 2018. Över hur det har varit och vad som har hänt, kändes för mig plötsligt nödvändigt. Jag tror på att göra avslut. Avslut för att kunna dra lärdom och för att kunna lägga åt sidan. Kanske även för att inför ett nytt år kunna avgöra vilken riktning jag vill gå i, vad jag vill göra mer av och vad jag vill se mindre av.

Påpälsad upp till tänderna men jag ogillar starkt att frysa. Gäller både för Egon och mig.

Att ge nyårslöften är ju ifrågasatt från många håll och kanter. Fast jag tror att ritualer är viktiga för oss och just nyårslöften är ju för många en ritual. Det nya året markerar en nystart, en möjlighet att öppna en ny bok med tomma blad, 365 dagar som ligger framför oss med möjlighet att välja något nytt eller att behålla. Möjligheten att göra aktiva val eller att aktivt välja om. För mig har 2018 varit ett år fyllt med nystarter. Det är året då jag valde att driva MindYourPeace på heltid och inom ramen för företaget har jag kunnat variera uppdragen. Rekrytering, kris- och konflikthantering och chefsstöd har avlöst varandra. Frigjorde även tid för att arbeta mer terapeutiskt vilket jag är tacksam över att ha möjlighet att göra i en större skala då det ger så mycket på ett personligt plan. Satte fokus på yogan på ett sätt som jag önskat men inte tagit steget och antagligen varit redo för förrän i år när jag startade upp MindYourYogini, webbshopen med yogakläder och yogaprodukter. Håller fortfarande på att hitta formen för shopen men som det mesta i livet är det en pågående process. Yogan ja, har kommit ut ur min egna bubbla och börjat ge klasser. Så fantastiskt kul och givande men samtidigt lite skrämmande. Rädslan över att om ingen skulle komma eller om någon skulle tycka det var kass e.t.c kan vara ganska förlamande. Lyckligtvis så fylldes kursen i Yin yoga så jag kunde lugna mig i det. Det är också året då den sista av barnen flyttade hemifrån (redan i Januari) och Tommy och jag blev själva hemma. Det öppnade upp för mer frihet och mindre krav på planering. Inte direkt mer tid för vår relation eftersom barnen varit vuxna ett tag nu, men det blev ändå annorlunda här hemma. Vi förlorade Elvis vår älskade Golden. Han blev 12 år och jag hör fortfarande hans steg här hemma. Det blev även året då jag reste till Indonesien och Bali två gånger,något som präglat mitt förhållningssätt till det mesta. På det hela taget ett år med en ny tillvaro på flera plan.

Sammanfattningsvis blev det ett år som jag tänkt mig? Nej inte fullt och fast. Hade tänkt förverkliga ytterligare ett par idéer och projekt men de har fått vänta. Har inte hittat formen till 100% för livet som egen företagare och som jag önskar att det skall vara. Under 2018 har all intjäning till bolaget gått till att bygga MYY (mindyouryogini) så att ta ut lön och andra kostnader har fått stå tillbaka. Det var i plan så det är ok. Det finns även dagar då rädslan tar vid och jag fastnar i tankar vad har jag gjort som lämnat ett mer än bra jobb för en dröm? Jag njuter av friheten av att kunna styra min vardag och liv. Jag har en möjlighet att vara kreativ och styra över mitt liv på ett annat sätt än som anställd och på så sätt är det häftigt att kunna släppa loss drivkraften inombords. Generellt har jag en bättre balans i tillvaron och känner mig med tillförsikt redo att lämna 2018 för att gå in i 2019 vad det nu kan tänkas föra med sig.

Gott slut mina vänner!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *